FoU-rådet Södra Älvsborg, Västra Götalandsregionen
Lokaler på FoU-centrum i Södra Älvsborg

Lokaler på FoU-centrum i Södra Älvsborg

Våra lokaler är belägna i Parkhuset med adress Sven Eriksonsplatsen 4 (för en vägbeskrivning och hotellförslag, klicka här). Med knappa 100 meter till Centralstation och Resecentrum i Borås. På promenadavstånd från oss är du mitt i stadskärnan och där finns bl.a. flera hotell.

Arbeta på våra distansarbetsplatser
Här kan vi erbjuda arbetsrum under ditt projektarbete. Rummen bokas inte i förväg - det är bara att dyka upp. Då vår entrédörr alltid är låst når du oss via snabbtelefon. Projektledare och handledare får egen nyckel till entrédörren.

Boka ditt möte/föreläsning hos oss
Vi har även föreläsningssal, konferensrum och grupprum som kan bokas. Du ansvarar först för att se efter att lokalen inte redan är upptagen inte redan är upptagen via bokningar/kalender. Klicka på namnet på en lokal i tabellen nedan så ser du mer information om lokal och vilka bokningar som redan gjorts . När du sett att lokalen ännu inte är bokad fyller du i formuläret som öppnas efter att du valt nedanstående knapp "Boka lokal". Skriv ut blankett och sänd den till förtryckt adress. När blanketten är mottagen får du en mailbekräftelse om lokalbokningen. Det är viktigt att sända in blanketten. Lokalbokningen godkänns inte förrän blanketten kommit in till FoU-centrum. Fram till tre veckor före mötet kan du ändra/avboka utan kostnad. Du skickar då in en blankett där du skriver om du vill avboka eller ändra. Ansvarsnumret blir debiterat om mötet inte hålls vid bokat datum. Vid frågor, kontakta vår koordinator Ann Segerblom.

Du måste vara inloggad för att kunna boka lokal.

Vill du ha tillgång till lokalerna före kl 08:00, kontakta FoU-centrum och avtala tid med personal som finns på plats den aktuella dagen.

Möjlighet att använda mentometersystem
Hos oss finns det möjlighet att låna två styck mentometersystem med vardera 32 styck mätare. Båda systemen kan användas samtidigt och du har alltså möjlighet att ha så många som 64 personer som röstar. Läs mer om mentometrarna

LokalLokalkodMax antal persUtrustningBokning
≤4 tim
Bokning
>4 tim
Föreläsningssal Bengt DahlinVGFOUSA-P-309Biosittning 60
Skolsittning 32
Konferens 20-30
3 st whiteboard
Blädderblock
OH-projektor
Dataprojektor
Ljudanläggning
Hörslinga
Dator med internet
Telefon med högtalare
1.000:-2.000:-
Konferensrum "Samspelet"VGFOUSA-P-31612 pers1 st whiteboard
TV-skärm 55"
Dator med internet
Webcam och Skypeinstallation för distanskonferens.
Här kan du också ta egna foton samt använda mik för att spela in wav-filer.
Telefon med högtalare
500:-1.000:-
Grupprum "Laddningen"VGFOUSA-P-3237 persDator med internet
Telefon
300:-600:-
Grupprum "Vågen"VGFOUSA-P-3048 pers(Ingen)300:-600:-
Grupprum "Mega"-7 pers1 st whiteboard
TV-skärm 55"
Dator med internetuppkoppling
400:-700:-

Till dig lånar möteslokal hos oss:

Vi är glada att det är många som vill hyra våra lokaler. För att uthyrningen av lokalerna ska fungera tillsammans med vår ordinarie verksamhet, är det några saker som du som bokat lokalen är ansvarig för och några som kan vara bra att känna till då vi inte har någon vaktmästare/kanslist e d.:

Återställ lokalen i det skick den var när du kom. Det kan innebära:
  • Plocka bort allt efter fika
  • Bär ut sopor (nyckel till soptunnan finns på plan 2 i köket)
  • Torka av alla ytor
  • Ställ in allt i diskmaskin och starta den vid behov (samt plocka ur den om den gått färdigt)

Detta finns (förutom tekninsk utrustning): Kaffepulver, te, muggar, glas, tallrikar och bestick.
Detta finns inte: Mjölk, fikabröd, pappersmuggar.

Annat om fika

För att underlätta för dig har vi förberett lokalen med kaffepulver. Det finns kaffebryggare med stora termosar att brygga i. Ta 2 mått kaffepulver till två liter vatten. Om du önskar mjölk till kaffet får du själv komplettera med det. För dig som bokar lokal för en sammankomst ingår gratis kaffe men du får själv hålla med tilltugg för deltagarna i ditt möte. Bredvid oss ligger La Gare Smörgåsbutik & Café (tele 033-14 06 77) där de kan ordna med fikabröd och enkla lunchpaket om de får ett par dagar på sig. Tänk på att uppge dina fakturauppgifter och ansvarsnummer vid beställning.

Bärbar telefon som även används för att öppna ingångsdörr till FoU-centrum

Du som bokat eller är ansvarig \"värd/värdinna\" för mötet kan låna den bärbara telefonen som finns i köket för att öppna ingångsdörren eller ringa. Vår ingångsdörr på övre plan till FoU-centrum är alltid låst och när någon ringer på dörren, så ringer det i alla våra telefoner här i lokalen. Vi kan därifrån prata med personen utanför dörren och välja att öppna eller gå till dörren för att öppna. Det är för dig som bokar möte möjligt att låna en bärbar telefon i köket på övre plan för att säkerställa att alla kommer in om det exempelvis är en låg bemanning i övre plan. Telefonen står intill kaffebryggaren. När det ringer på den så svarar du via den gröna telefonknappen. Du kan då antingen möta upp personen vid dörren och eller öppna dörren via att välja knapp 5 på telefonen. Glöm inte att avsluta med att avsluta samtalet med den röda telefonknappen. Du kan även använda den bärbara telefonen till externa samtal.

Tips vid ev problem med monitorer (i lokal Mega och Samspelet):

Om skärmvisning kopplas från till den stora skärmen är oftast lösningen att på datorns tangentbord välja tangenten fn först och sedan hålla ned även tangenten F8. Då växlar skärmvisning från datorn till annat alternativ för visningsmedia.

Vi hoppas att allt ska fungera under ert möte.

Attachments

image FoUhuset.jpg
FoU-enheten, Parkhuset
image: FoUhuset.jpg The image is scaled. Click on the image for full size.
File size: 15 kB

Webbplatsen
Informationsansvarig:
Lena Nordeman, FoU-chef

Mer kontaktinformation

Lokaler på FoU-centrum i Södra Älvsborg, from FoU-centrum för primärvård och folktandvård Södra Älvsborg
http://www.fou.nu/is/foualvsborg/document/456